IA-prisen til Pettersson & Gjellesvik

31.10.2018
Pettersson & Gjellesvik Elektronentreprenør ble tildelt den gjeve IA-prisen i Hordaland under Norges største IA-konferanse i Grieghallen 30. oktober.
ia-pris vinner 2018
IA-pris vinner 2018 Pettersson & Gjellesvik. F.v.: IA-rådgiver Marit B. Eidsvåg fra NAV Arbeidslivssenter Hordaland, IA-rådets leder Tom Knudsen, adm. direktør Tom Nielsen, tillitvalgt Øyvind Huus, HR-leder Kathrine Waardal og Nina Verlo. (Foto: Paal Nupen)
Se video av prisvinneren

Pettersson & Gjellesvik AS er kåret til årets IA-bedrift i Hordaland. Elektroentreprenøren fra Bergen fikk den velfortjente prisen foran 1100 IA-konferansedeltakere i Grieghallen. 
 
-Fantastisk og uventet at vi skulle vinne en slik pris! Men vi i PG ønsker jo å være en bedrift som tar vare på de ansatte, beholder dem og tiltrekker oss nye engasjerte elektrikere og lærlinger, sier daglig leder Tom Nielsen i Pettersson & Gjellesvik AS. 

Sjekk og blomster 
Tom Knudsen, direktør for NHO Vestlandet, delte ut årets pris under IA-konferansen 2018 i Grieghallen. Her sto Inkluderende Arbeidsliv (IA) på agendaen fra begynnelse til slutt i syv samfulle timer foran et rekordmange 1100 deltakere i salen. 

På vegne av IA-rådet og NAV Arbeidslivssenter Hordaland kalte Knudsen opp på scenen representantene for Petterson & Gjellesvik og deres IA-rådgiver, Marit B. Eidsvåg fra NAV. Vinnerbedriften mottok diplom, blomst og en sjekk på 10.000 kroner.  

En flat struktur 
IA-prisvinnerne mener noe av nøkkelen til suksessen er en flat struktur i bedriften med kort vei fra lærling til toppsjef. HR-ansvarlige Kathrine Waardal og de tillitsvalgte er tett på i prosessen, i alt fra sykefraværsoppfølging til inkludering og tiltak for et godt arbeidsmiljø. 

-Det viktigste for meg er at folk skal trives, være motiverte til å gå på jobb hver dag og ha det gøy, sier Nielsen. 

Hovedtillitsvalgte Øyvind Myklebust Huus synes PG er et fantastisk sted jobbe. Sykefraværet lå i 2. kvartal i år på minimale 2,5 prosent. Tilpasning og tilrettelegging er noen av nøkkelordene. 

-Vi har en åpen dialog mellom ledelse og ansatte som gjør at det er lett å samarbeide om arbeidsmiljøet. Eksempelvis når det gjelder sykefraværet så spør bedriften oss om det er noe ledelsen kan gjøre for å tilrettelegge for de som sliter. Dersom noen har problemer med psykisk helse eller gambling så har bedriften et apparat for å kunne fange dette opp. Vi ansatte føler oss ivaretatt og sett, sier Huus. 
 
Hederlig under årets IA-prisutdeling gikk til disse to bedriftene: 

·         Stiftelsen Helgeseter i Bergen  
·         Stord kommunale eigedom, avdeling reinhald.  

De fikk begge diplom som et synlig bevis på godt IA-arbeid for 2018.  
 

 
Til nyhetsarkivet

IA-kurs
for IA-virksomheter

Siste nyheter
[bilde]IA-podcast: Gravid og sykefravær
12.12.2018
[bilde]Sjukefråværet held fram med å synke
11.12.2018
[bilde]NAV Årstad inviterer bedrifter til julefrokost
21.11.2018
logo nav
Kommende IA-kurs

IA-Podcast

IA-Webinar på nett

IA-jordmora

Meld deg på vårt nyhetsbrev

IA-kurs
for IA-virksomheter

Siste nyheter
[bilde]IA-podcast: Gravid og sykefravær
12.12.2018
[bilde]Sjukefråværet held fram med å synke
11.12.2018
[bilde]NAV Årstad inviterer bedrifter til julefrokost
21.11.2018
logo nav
Kommende IA-kurs

IA-Podcast

IA-jordmora

IA-Webinar på nett

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Til toppen